Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Το πρώτο αντάμωμα - 11 Αυγούστου 2012


Η προσπάθεια ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν. Από το 1999 σε μια πρόχειρη σελίδα στο server της hol
ξεκίνησα για τον μεγάλο στόχο που ήταν αυτή η ημερομηνία. 11 Αυγούστου 2012. Η πρώτη φορά που
 είπαμε να μαζευτούμε στο χωριό όσοι περισσότεροι απ' αυτούς που γνώριζαν γι' αυτό το αντάμωμα. Το ευχάριστο ήταν ότι το είδαν ζεστά και όλοι από το χωριό και άμεσα υπήρξε μια μαζική βοήθεια από αυτούς που ζούνε εκεί, προετοιμάζοντας τον χώρο που θα γινόταν η εκδήλωση (πουχρένγκ)

από χόρτα, σκουπίδια κλπ. Ο καιρός δεν ήταν ιδιαίτερα φιλικός εκείνη τη μέρα αφού είχε βρέξει και γενικά είχε υγρασία. Ο κόσμος όμως άρχισε να μαζεύεται και τίποτε δεν μπορούσε να χαλάσει πλέον




Καφεδάκι και κουβεντούλα στα σπίτια μέχρι το απόγευμα και στη συνέχεια όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο πουχρένγκ. Όσον αφορά το εξωτερικό, ήρθε μετά από πολλά χρόνια η Ελένη του Μήτο μαζί με την Ρίκι από την Αυστραλία, ο Αριστείδης με την γυναίκα του από την Γερμανία, όπως και ο Θόδωρής, ο γιος του Πάνου του Τσιλφίδη που μένουν και αυτοί στη Γερμανία και ο Θόδωρος του Αχιλέα από τον Καναδά. Όμορφα συναισθήματα. Την πρώτη χρονιά δεν είχαμε ούτε τραπέζια να καθίσουμε, ούτε φαγητό, ούτε μεγάφωνα. Κι΄ όμως περάσαμε υπέροχα, είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε, να γελάσουμε, να βγούμε φώτο και στο τέλος χορέψαμε κι' όλας με μουσική από το αμάξι του πατέρα μου που ευτυχώς πρόλαβε έστω και ένα αντάμωμα γιατί το συζητούσαμε και τον άρεσε ιδιαίτερα σαν ιδέα.















Η κορυφαία ατάκα της ημέρας ήταν αυτή του Αβραάμ του Παρχαρίδη. Η ερώτηση ήταν αν το αντάμωμα θα γίνεται κάθε χρόνο ή κάθε 2 ή 4 χρόνια και η απάντηση του Αβραάμ "Κάθαν χρόνο! Να προλαβαίνουμε κι' εμείς"


















Υπέροχη φωτογραφία σαν βγαλμένη από ταινία. Εύγε Αλέξανδρε για την δουλειά που έκανες εκείνη τη μέρα.













Τα βίντεο από το αντάμωμα
ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΒΙΝΙΩΤΩΝ 2012 ΜΕΡΟΣ Α
ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΒΙΝΙΩΤΩΝ 2012 ΜΕΡΟΣ Β

*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*

©leykadi-vinia.blogspot.gr Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου